Vijesti

 

Poigravanje Milorada Dodika sa 9. januarom je dovelo do aspsurdnih situacija.

Dodiku se sve manje vjeruje i ubrzano se gubi njegova moć da radikaliziranjem dobija podršku građana u RS-u. Kao u neko davno vrijeme, najlakše je bilo poštare, vatrogasce ili „pionire malene“ usred radnog vremena izvesti na ulice da zgubidane.

Ljudi su sve više svjesni da se igra radikalizmom redovno ispostavlja kao krajnji poraz Dodikove politike. Buka koja prati Dodikove ispade na kraju se utiša a krajnji prozivod se baci kao otpad na smetljište. Tako je bilo i sa tzv. pasošom i sa uzaludnom paradom za deveti januar.

Naravno da se radi o antiustavnom činu i neodgovornom ponašanju. Nije se odazvao niko od stranih diplomata. Svoj dolazak u Banja Luku otkazali su premijerka i predsjednik Srbije, premda su na ovaj cirkuski defile došle njihove druge rezerve. Poslali su dva-tri ministra da otpjevaju himnu Srbije usred Banje Luke.  

Na neuvjerljivim licima sa parade vidjela se sumnja u ono što rade. Nad čitavim događajem nadvile su se presude za zločin genocida i najteže zločine protiv čovječnosti ratnim političkim  i vojnim vođama ovog entiteta. Već je svakome jasno da je to čudovište nastalo na genocidu nad nevinim Bošnjacima i Hrvatima.  

Dodik je sa ovim posljednjim ispadom dobio još manje prostora za svoje egzibicionističke zahvate. Populizam koji je do sada vješto koristio je raskrinkan. Sve što je do sada činio, bilo je u cilju ostanka i učvršćivanja na vlasti. I sve je bilo prošarano cinizmom, podvalama komšijama i negiranju vlastite države.

Ali, ni vlast ne može trajati vječno, a ekonomska propast entiteta je sve bliže.

KBS

 

Gdje smo?

Kontaktirajte nas

Glavni ured Sarajevo

71000 Sarajevo, Titova 7
Bosna i Hercegovina
+387 33 222 886
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.