Vijesti

 

(s lijeva na desno) Sulejman Vranj, predsjednik NO KBS, Azem Dervišević, predsjednik , Nedžad Avdović, član UO KBS, NJ.E. Haris Hrle, ambasador BiH u Washington DC, Enis Imamović, narodni poslanik u Skupštini Srbije, Halil Demir, član KBS u Ambasadi BiH u Washington D.C.

Delegacija Kongresa Bošnjaka svijeta, koju su činili predsjednik  g.Azem Dervišević, predsjednik KBS, g.Sulejman Vranj, predsjednik NO KBS, g. Nedžad Avdović, član UO KBS i g. Halil Demir, član KBS.  radno su posjetili Washington D.C. gdje su imali niz značajnih susreta i razgovora. Delegaciji KBS pridružio se i g.Enis Imamović, narodni poslanik u Skupštini Srbije, te su zajednički prisustvovali sastancima sa ambasadorom  BiH g.Harisom Hrleom u ambasadi Bosne i Hercegovine, ambasadorom Srbije g.Đerđom Matkovićem u ambasadi Srbije i zamjenikom ambasadora g.Aydanom Karamanogluom u ambasadi Turske.  Takođe su se radno sastali i sa g.Adnanom Hadrovićem, predsjedavajućim Odbora direktora Savjetodavnog vijeća za BiH Advisory Council) sa sjedištem u Washington, D.C..

 

Sa zamjenikom ambasadora R. Turske g.Aydanom Karamanogluom (slika lijevo), i ambasadorom R. Srbije g. Đerđom Matkovićem (slika desno)

Kao jedna od tema ovih sastanaka bilo je i uspostavljanje saradnje Kongresa Bošnjaka svijeta sa ambasadama ove tri zemlje, kao i dosadašnja saradnja KBS sa Savjetodavnim vijećem za BiH, i s tim u vezi dogovoreni su i zajednički projekti i saradnje. 

  

KBS

Gdje smo?

Kontaktirajte nas

Glavni ured Sarajevo

71000 Sarajevo, Titova 7
Bosna i Hercegovina
+387 33 222 886
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.